Att hitta rätt hjälp i strid med arbetsgivaren

Maktlösheten många känner när det kommer till sin relation till arbetsgivaren är svår att överkomma på egen hand. Men det finns så klart hjälp att få, den lilla peng man betalar per månad för att vara medlem i ett fackförbund kan vara väl värda investeringen om bekymmer dyker upp.

Det finns en orsak till senaste tidens strejker inom transportarbetarförbundet t ex, här kämpar facket för att medlemmarnas arbetsvillkor inte skall försämras och det är väl värt att lyfta på hatten för deras arbete.

Vilket fackförbund du ska tillhöra beror oftast på vilken bransch du jobbar inom, det finns dock många förbund som liknar varandra och här kan det vara värt att läsa på lite extra vilket fackförbund som passar dig bäst. Det gäller att välja ett förbund som har hög kompetens när det kommer till personalfrågor och som också inte är förlegat och bara trampar i gamla fotspår. Tänk på att du betalar för att de ska hjälpa dig när du behöver det.

Om du är osäker på vilket fack du ska vara med i finns lite olika sidor att ta hjälp av. Det finns också sidor som bättre förklarar varför du ska gå med i facket.

Exempel på vanliga och stora svenska fackförbund:

kommunal facket

fastighetsanställdas förbund

ingenjörsförbundet

facket handels

civilingenjörsförbundet

fackförbund transport

unionen facket

veterinärförbundet

metall fackförbund